0

Intervjuvecka: Mia Orneklint

 Vi förlänger intervjuveckan en dag med fina Mia!

Det är trångt i hallen utanför danssalen. Danseleverna radar upp sig på led då de vet att dansledaren Mia Orneklint snart ska öppna dörren. Mia är en rutinerad dansledare hos Studieförbundet Vuxenskolan sedan många år och när hon öppnar dörren dansar barnen in på ett långt led, härmar ledarens rörelser och avslutar sedan i en ring för upprop.


- Det är så roligt att se hur barnen utvecklas, säger Mia. Första gången de kommer är de ofta lite blyga och tysta och vill inte att föräldrarna går. Efter en termin då föräldrarna återser barngruppen i danssalen har barnen blivit bekväma i gruppen, även de blygaste barnen släpper loss i dansen.

Studieförbundet Vuxenskolan har en lång tradition av att anordna danskurser. Tidigare fanns det enbart i Huddinge och på Ekerö, men sedan några år tillbaka så finns det kurser på flera ställen i länet. Till hösten startar SV ny verksamhet i både Upplands Väsby och Vallentuna.

- Intresset för att dans har alltid varit stort, fortsätter Mia. Vissa av våra verksamheter kommer och går beroende på trender i samhället. Dans däremot har alltid varit populärt i alla åldrar. Jag tror att många föräldrar anmäler sina barn för att de ser hur barnet älskar att dansa och röra på kroppen. Vi vill att de som kommer till oss ska utvecklas utifrån sina möjligheter, dans ska vara lustfyllt, inspirerande och utvecklande både för kropp och själ.

Föräldrarna har nu lämnat barnen för att fika ihop eller helghandla lite. Det finns en viss nervositet i gruppen idag eftersom dansuppvisningen i slutet av terminen närmar sig. Ett par hundra barn ska samsas på stora scenen i Huddinge gymnasium medan mer än dubbelt så många föräldrar och släktingar sitter i publiken. När musiken sätter igång sitter koreografin nästan perfekt och de som glömt bort stegen får hjälp av de andra barnen.
- Dansuppvisningarna är riktiga höjdpunkter på året, tycker Mia. Det lyser verkligen om barnen när de står på scenen och föräldrarna är så stolta att de nästan spricker.

Citat ” Ledaren Mia är helt fantastisk med barnen och min dotter älskar henne! Massor av beröm till Mia!” Åsa, förälder.